Vejret i Ry idag

og et par andre steder

Kyhnsvej 20 | 8680 Ry | Tlf. +4586891167 | ry@kanoferie.dk

Sæsonprognose:

Udsendt 18. juni – gældende for juli, august og september 2019. Opdateres den 16. juli 2019.

Juli:
Der er tendenser til højere tryk end normalt over store dele af Europa og op over Sydskandinavien, men samtidigt er der tendenser til lavere tryk over Island og måske helt ned over De Britiske Øer. Det vil give generelt solrigt og også tørt sommervejr, men det mulige lavtryk over De Britiske Øer kan betyde, at der kan pumpes meget varm luft op over Danmark fra syd og give tordenbyger og/eller varme nætter.
Lavtryk over Atlanten som bevæger sig mod Nordnorge, kan sende svage fronter ind fra vest med kortvarige passager af skyer, noget regn og lidt lavere temperaturer.   

Julis temperatur ender sandsynligvis lidt over eller omkring normalen, hvor varmen ser ud til at være primært øst for Danmark.
Nedbørsmængden på landsplan ser ud at ende lidt under normalen, men risikoen for skybrud er let forhøjet og kan give lokale store udsving i mængden af regn geografisk og over måneden.

August:
Det er ikke usandsynligt, at august også præges af højere tryk og varmt og solrigt vejr, men prognoser viser også risiko for lavtryk, der kan tage en sydligere bane fra Atlanten og hen over Skandinavien. Hvis de gør det, vil der være perioder med frontpassager fra vest eller nordvest med skyer, en del regn og køligere luft.

Temperaturen ser ud at ende lidt over normalen, mens nedbørsmængderne ser ud til at ende omkring normalen med store usikkerheder.

September:
Flere prognoser synes at holde fast i tendenser til højere tryk og mere stabilt vejr for september. Det kan tyde på at sommervejret har en chance for at strække sig ind i september og at efteråret lader vente på sig. Fronter fra vest med regn og skyer er også et sandsynligt scenarie og det er generelt meget usikkert på den lange bane.

Temperaturen ser ud til at ligge omkring eller lidt over normalen, hvor nedbøren er meget usikker og kan tangerer begge veje.

Se den på dmi her

Translate »