Skoleture

Vi har siden vores start i 1963 været det naturlige valg for kanoturen på Gudenåen

Vi leverer til såvel familien Danmark som spejdere, fritidshjem, daginstitutioner, folkeskoler, gymnasier og diverse institutioner.

 

2 dages tur fra Ry til Gl. Rye eller Klostermølle og retur

fra 1. maj

En flot og overskuelig tur, hvor der er en god blanding af å-og søsejlads.

Der er kun få motorbåde på denne strækning.

2-4 timers sejlads hver vej.

Se turbeskrivelsen her:

2 dages tur fra Voervadsbro til Ry over Himmelbjerget

fra 16. juni

Hvis man gerne vil opleve den smalle å der løber fra Voervadsbro til Klostermølle og videre til Ry.

Se beskrivelse af turen her

2 dages tur fra Åstedbro til Ry

fra 16. juni

Hvis man gerne vil opleve den smalle å der løber fra Åstedbro til Klostermølle og videre til Ry med junglelignende passager (specielt mellem Voervadsbro og Klostermølle).

Se turbeskrivelsen her:

Kanolejrskole med instruktør og forsikring

1. maj – 30. september

Der er i Danmark stor tradition for at tage skoleklasser med på kanotur. Frisk luft, flot og afvekslende natur og masser af nye oplevelser venter ved hvert sving. Gudenåen og området omkring Ry danner de perfekte rammer for årets klassetur. De fleste skoler der tager på kanotur har styr på planlægning og udstyr og kan klare sig selv. Der er dog kommet øget opmærksomhed på sikkerheden i forbindelse med sejlads med skolebørn og -unge. Vi tilbyder nu at tage os af den sikkerhedsmæssige instruks før sejladsens start og vi sejler med på hele turen. Vi kan tilbyde en søpassageransvarsforsikring og således overtage den forsikringsmæssige forpligtelse for sejladsen. Vi har også det nødvendige liftudstyr, hvis der er en eller flere med et handicap i gruppen.

Turforslag: (2 dage)

Turen starter i Ry. Strækningen fra Ry til Gl. Rye består af mindre søer og å-strækninger og vil give jer mange naturoplevelser, som I ikke finder på den smalle å. I kan være heldige at se f.eks. isfugl, lappedykker, svane, fiskeørn og fiskehejre. Samtidig får I den vide udsigt over bakkerne og skovene i Søhøjlandet. Strækningen syd for Ry er ikke særlig trafikeret, da en opstemning ved Ry Mølle forhindrer motorbådene i at passere.

Det tager ca. 3 timer at sejle fra Ry til Gl. Rye. Ved den sydlige bred af Gudensø findes en rasteplads, hvorfra der er stiforbindelse til Øm Kloster. Her vises arkæologiske fund om munkenes lægekunst og en klosterhave med datidens lægeurter. Der er mulighed for at raste ved Emborg Bro, hvor der er toilet, borde og bænke.

Lidt længere fremme støder man til Salten Å. Her skal man sejle et lille stykke mod strømmen for at komme til Gl. Rye teltplads. Foretrækker man at overnatte på Klostermølle teltplads, sejles i stedet videre ad Gudenåen mod Mossø. Klostermølle er en gammel papirfabrik fra 1872. Den gamle sorte tørrelade står som et pejlemærke, når man kommer ud til Mossø. Hvor Gudenåens sydlige løb munder ud i Mossø, kan man trække kanoen på land. Det er ikke tilladt at sejle længere sydpå mod strømmen. I laden er der indrettet fugletårn, og der findes en lille udstilling om papirfabrikkens arbejde. Rundt ved bygningen er der etableret en fisketrappe. Fortsætter man til fods ad stien langs åen støder man til et omløbsstryg. Det er etableret for at tillade laksefisk at gå op i Gudenåen for at gyde. Er der mere energi, går I en tur på Sukkertoppen (108 m) og nyder udsigten over søområdet.

Næste dag sejles tilbage til Ry.

Fandt du ikke det du ledte efter?

Vi tilbyder mange andre ture.

Kontakt os for yderligere forslag og tilbud.

Kontakt os på tlf. 86 89 11 67 eller på e-mail ry@kanoferie.dk, hvorefter vi fremsender skriftligt tilbud på arrangementet.

I kan også booke direkte i vores onlinebooking.

Kontakt os nu

Fandt du ikke det du ledte efter?

Vi tilbyder mange andre ture.

Kontakt os for yderligere forslag og tilbud.

Kontakt os på tlf. 86 89 11 67 eller på e-mail ry@kanoferie.dk, hvorefter vi fremsender skriftligt tilbud på arrangementet.

I kan også booke direkte i vores onlinebooking.

Kontakt os nu
Translate »